Sådan børster du dine tænder bedst

Da vi var små, fik vi alle lært, hvordan man børster tænder. Det var måske vores forældre, der viste os det i sin tid, eller den lokale skoletandlæge der gav en gennemgang af det. Men alligevel er der faktisk mange, der stadig gør det forkert.

Dette kan måske skyldes, det er blevet en af de ting i hverdagen, der bare skal overstås. Det kan måske også være, man har fået vist en forkert børsteteknik, eller man har måske helt enkelt glemt, hvordan man bedst muligt børster sine tænder. En kvalificeret tandlæge i Odense C vil kunne fortælle helt præcist, hvordan man børster sine tænder bedst, men der kommer alligevel her et par råd:

  1. Forsøg at få indgroet en ny børstevane. Dette kunne måske være, at man starter i undermunden i højre side på ydersiden af tænderne og bevæger sig mod venstre. Herefter tager man overmunden, bagefter indersiden af tænderne og til sidst tyggefladerne. Gør dette hver gang, der skal børstes tænder.
  2. Det er vigtigt at føre tandbørsten rundt i munden i form af små cirkelbevægelser. Hvis man børster på tværs af tænderne, kan dette medføre børsteskader, hvilket typisk fører til, at tandkødet trækker sig tilbage, og derved får man blottet tandhalse. Tandhalsene er ikke beskyttet af emaljen, og er derfor mere udsat – så sørg for at bevæge tandbørsten rigtigt.
  3. Det er rigtig vigtigt at sørge for, at man har den rette tandbørste. Det lyder måske lidt banalt, men den rette tandbørste kan gøre underværker, imens den forkerte kan gøre kæmpe skade. Hvis man er i tvivl om, hvilken tandbørste der er den rette at bruge, kan man forhøre sig hos en habil og erfaren tandlæge i Odense.

Der er mange ting, man skal huske, når man skal børste sine tænder rigtigt og på bedst mulig vis. Men en sund mundhygiejne er dog ikke kun at børste tænderne. Man skal også huske at bruge tandtråd, for at være sikker på, man får alle madrester med ud. Derudover skal man også børste tungen med de små gummidutter, der sidder på den modsatte side af børstehovedet – dette er med til at forebygge dårlig ånde.

Selvfølgelig skal man også huske at gå til tandlægen med jævne mellemrum. Ved at gøre dette, kommer man nemlig tit sygdomme i forkøbet ved at forebygge mod dem, og man får behandlet de sygdomme, der eventuelt kunne være opstået siden sidste besøg, så de ikke udvikler sig yderligere.

TAND+

Vægtergården

Albani torv 5

5000 Odense C

66 11 12 81