Hvorfor får man stress?

Alle mennesker kan få stress, der er ingen undtagelser. Stress kan opstå af mange forskellige årsager, men uanset hvad skal det tages alvorligt. Har du stress, ville det være en god idé at tage til en dygtig stresscoach, som kan afhjælpe sygdommen med samtaler og hjælp-til-selvhjælp.

Stress på arbejdet

Et af stederne, man kan få stress, er på arbejdspladsen. Det er vigtigt for et menneske at holde sig i gang, og det gøres bl.a. på arbejdet. Dog kan det hurtigt blive til en kedelig omgang at gå på arbejde, hvis der f.eks. er meget travlt og hektisk, hvis der er dårlig stemning blandt kollegerne, og/eller hvis man egentligt ikke bryder sig om sit arbejde i det hele taget.

Der kan være ubalance mellem den tid og energi, man bruger på arbejdet, i forhold til den tid og energi, man bruger andre steder. Føler man sig ikke godt tilpas i sit arbejde, kan det påvirke negativt, da det således strider mod ens livsværdier, og hvad man finder meningsfuldt at beskæftige sig med.

Stress derhjemme

Hverdagslivet kan også spille en stor faktor i hvorfor man får stress, og det kan skyldes flere ting. Er du i et dårligt parforhold, der konstant slider på dig, kan det føre til stress. Vi har brug for kærlighed, nærvær, tryghed og intimitet, men fungerer det dårligt, kan det gå ud over helbredet og selvværdet.

Måske bor man et sted, hvor der hele tiden er uro, hvilket skaber ubalance i familien. Sikkerhed og tryghed er vigtigt for mennesket, og dette skabes især i et velfungerende hjem.

Samtidig kan sociale begivenheder i ens familie- og vennekreds forsage stress. Dette kan f.eks. være dødsfald, alvorlig sygdom, ulykke, skilsmisse eller arbejdsløshed.

Stress på uddannelsen

Stress kan også opstå på uddannelsessteder, hvor der er en stigende tendens blandt unge til at føle, at de skal leve op til høje krav og score rene 12-taller. Dette er samtidig med, de skal have et succesfuldt socialt liv og balancere det med familie og fritidsinteresser.

Nogle gange er det de krav og forventninger, vi stiller til os selv, som ender med at nedbryde os. Kravene er tit skyhøje og urealistiske, og man kan føle, at man konkurrerer mod de andre elever.

Manglende viden om stress er ligeledes et problem, da stressen her får mulighed for at manifestere sig og blive gradvist værre, uden man nødvendigvis selv opdager det. Derfor er det væsentligt, at man holder øje med stresssymptomer for at sikre sig, at man når at gribe ind i tide.

Stressfri.com v/ Heidi Jørgensen

Præstøvej 78

4640 Faxe