Hvem kan behandles med akupunktur?

Akupunktur har længe været anerkendt som en sikker behandlingsform mod depression, smerter og allergi, og et hav af information om behandlinger og forskellige grene heraf findes på internettet. Det er dog begrænset, hvilke behandlinger man kan få alle steder, men som udgangspunkt behandler akupunktørerne med traditionel og moderne akupunktur.

Effekterne af akupunktur

Det er usikkert præcis hvilken effekt, behandlingen vil have på den individuelle person, da dette afhænger af lidelsen, som er blevet behandlet samt modtagelighed og bedringsevne i personens krop og sind. Ofte vil klienten dog efter behandlingen føle ændring i kropstemperatur og enten blive varm eller fryse. Denne påvirkning i kroppen skal gerne ændre måden hvorpå, energi transporteres i kroppen og løsne op for spændinger, som kan forårsage smerter, kramper og depression.

Hvor sikkert er det?

Akupunktur er godkendt som en alternativ behandlingsform her i Vesten, eftersom mange studier viser bedring i patienter, der lider af depression, kramper eller smerter, som kan være opstået i forbindelse med anden sygdom eller som følge af en skade. Derudover kan akupunktur også anvendes som smertestillende ved helt almindelige tilstande i kroppen fx ved menstruationskramper eller muskelkramper som følge af sport. Akupunktur i Odense, København og mindre byer skulle gerne kunne hjælpe til at lindre eller hele mange almindelige lidelser. Der vil selvfølgelig være tilfælde, hvor kroppen reagerer meget anderledes end forventet, og hvor det kræver en specialist inden for et bestemt område.

Behandlingen kan anvendes til alle personer, også børn og ældre mennesker. Studier viser, at behandlingen er sikker at anvende på alle kropstyper, og derudover er den – for de fleste personer – til at holde ud, så længe man ikke er bange for nåle.

Hvor længe skal man være i behandling

For at høste den maksimale effekt af akupunktur skal behandlinger ske løbende. Eftersom behandlingen bygger videre på resultatet fra den forrige behandling, er det vigtigt at have en fast plan for behandling, ligesom man har hos tandlægen og lægen. Hver behandling skaber midlertidige ændringer i kroppen, der gerne skulle hjælpe til at hele, eller i det mindste hæmme den lidelse, som skaber problemer. Hvis kroppen faktisk kan hele lidelsen ved fx smerte, og der fremkommer en permanent bedring i kroppen, kan behandlinger trappes ned til minimalt niveau. Derimod hvis lidelsen kun hæmmes af behandlingen, er der udsigt til en fast behandlingsplan, der kan virke smertestillende. Man kan få en fast behandlingsplan hos alle akupunktører, så hvis du for eksempel leder efter en akupunktur i Odense eller omegn, kan det sagtens lade sig gøre. Det er spild af penge at starte i behandling med den intention, at man kan blive kureret efter en behandling, da det sjældent går sådan, og hvis man afbryder behandlingen, går tilstanden i kroppen tilbage til sin originale elendighed.

 

Thomas Fyrst Akupunktur

Hollufgårdsvej 10 A

5260 Odense S

31152507