Få mere ud af din træning med en personlig træner

Forebyggelse af skader

Mange sportsudøvere får hjælp fra en personlig træner til at få det maksimale ud af træningen. En personlig træner er ikke kun i stand til at motivere dig under selve træningen, men kan også planlægge et individuelt træningsforløb, som passer præcist til dig, din krop og dine ambitioner.

For høje ambitioner kan medføre skader

En engageret sportsudøver kan have for høje ambitioner i forhold til, hvad kroppen kan klare. Et hårdt træningsprogram kan forbedre den sportslige præstationen her og nu, men kan til gengæld medføre skader på længere sigt. En skade vil sætte dig tilbage til startpositionen, hvis ikke endnu længere. En mindre engageret sportsudøver kan også blive udsat for skader, hvis der trænes forkert på grund af manglende viden om et korrekt træningsforløb. Det skal dog absolut ikke holde nogen som helst tilbage, da alle uanset ambitionsniveau kan få hjælp til korrekt træning.

Individuelt træningsforløb

For at få mere ud af din træning bør du og alle andre sportsudøvere være tilknyttet en personlig træner, som vil planlægge dit træningsforløb efter dine ambitioner, hvor der samtidigt bliver taget højde for din krop. Din tidligere sportshistorie og eventuelle skader vil medtages i din personlige træners overvejelser om træningsniveauet. Dette er for at undgå overbelastninger i kroppen. For at få det optimale træningsforløb kan du som sportsudøver benytte en personlig træner og fysioterapeut i Silkeborg, som er i stand til at planlægge et træningsforløb med øje for kroppens funktionalitet.

Forebyggelse af sportsskader

Både din træning og din krop får stor glæde af en personlig træner, som også er fysioterapeut. Gennem fysioterapi er det muligt at forebygge mod sportsskader, så du kan undgå overbelastninger fra træningen. I fysioterapien ses der på din krop som helhed, hvor det er vigtigt, at alt fungerer optimalt. I træningsforløbet vil der kompenseres for de områder, der ikke virker optimalt, så det er muligt at undgå en overbelastninger. En forvridning af anklen er derfor ikke bare et uheld, men har en årsag på grund af et område i kroppen med mangel på funktionalitet. Det er gennem fysioterapi muligt at forebygge mod sportsskader ved at medtage specifikke øvelser i træningsforløbet. I træningsprogrammet vil de udsatte områder derfor blive aflastet og genoptrænet korrekt, så der kan forebygges mod kommende sportsskader.

Behandling af gamle sportsskader

En fysioterapeut er også til stor hjælp, hvis du er blandt de sportsudøvere, som allerede har haft problemer med sportsskader. Sportsskaden vil for det første blive behandlet gennem fysioterapeutiske behandlinger. Der vil for det andet tages højde for den gamle skade i træningsforløbet, så det er muligt at forebygge, at den udspringer igen.

Optimal træning uden skader

Du kan som sportsudøver få mest muligt ud af din træning med hjælp fra en opmærksom personlig træner fra Silkeborg, som tilrettelægger træningen efter din krops tilstand. På den måde kan du træne i tryghed uden frygt for sportsskader.

 

 

Keep in Motion v/ Jesper Abildtrup

Christian 8.s Vej 2

8600 Silkeborg

21 62 72 61