Eftervirkninger efter hjernerystelse – sådan kan de mindskes

Der er flere eftervirkninger på hjernerystelser, hvoraf fire af dem er:

  1. Epilepsi. Har man først haft en hjernerystelse, har man dobbelt så stor risiko for også at komme til at døje med epilepsi. Denne risiko forsvinder dog 5 år efter hjernerystelsen.
  2. Second impact syndrome. Dette bliver man udsat for, hvis man får to hjernerystelser på én gang. Dette kan være rigtig farligt, da det kan medføre hævelser i hjernen.
  3. Postcommotionelt syndrom. Dette er en tilstand, hvor symptomerne på hjernerystelsen først finder sted, efter den er overstået.
  4. Kumulative effekter. Har man haft flere hjernerystelser igennem sit liv, kan dette have fatale konsekvenser, da man blandt andet risikerer, at det vil begrænse funktionsevnen.

Disse fire ovenstående eftervirkninger er på ingen måde noget, nogen har lyst til at opleve. Det er derfor vigtigt, at man sørger for at komme problematikkerne i forkøbet. Når man skal have en professionel behandling af hjernerystelse, er der flere forskellige måder, man kan gøre det på.

Det man selv kan gøre, for at komme eftervirkningerne i forkøbet, er blandt andet af holde sig i ro. Dette gælder både mental og fysisk. Man må ikke overanstrenge hjernen ved at læse bøger, se for meget fjernsyn eller sidde for meget ved en computer, eller foretage sig ting, hvor man skal koncentrere sig. Derudover skal man også undgå hård fysisk kontakt, da hjernerystelsen faktisk også sidder i kroppen. Det er nemlig en choktilstand, som påvirker hele kroppen, og det er derfor utrolig vigtigt, at man får masser af hvile, så man kan komme sig bedst muligt over hjernerystelsen.

En af de bedste metoder til at komme sig over en hjernerystelse, er ved at få foretaget en optimal og fuldkommen kranio sakral terapi i Nordsjælland. Denne form for terapi er nemlig med til at skabe ro og balance i både hjerne og krop, og det giver både et effektivt resultat, og det kan være, at man kommer hurtigere ovenpå igen.

Denne form for behandling kan man starte på når som helst. Dog er det vigtigt at huske på, at jo før man starter, jo før er man også færdig, og jo mindre risiko er der for, at man kommer til at opleve en af de ovenstående eftervirkninger ved hjernerystelse.

NAP:

Karin Sulsbrück

Stengade 41b, 2 sal

3000 Helsingør

26 12 46 66