3 gode råd, hvis du vil undgå misfarvning af tænderne

At opleve misfarvninger på tænderne er næsten umuligt at undgå. Det vil stort set komme af sig selv med alderen. Nogle vil dog opleve dem hurtigere end andre alt efter, hvad man indtager i dagligdagen, da dette nemlig har den største betydning. Der kommer her nogle råd til, hvordan man bedst muligt undgår misfarvning af tænderne.

  1. En af de hyppigst sete årsager til at man får misfarvninger på tænderne er, når man drikker meget kaffe, the og/eller rødvin. Selvom det måske kun er i små mængder, vil det med tiden give misfarvninger på tænderne, da det har kraftige farver. Jo mere man indtager, og i jo større mængder man indtager, jo hurtigere vil misfarvninger komme. Så man skal så vidt muligt holde sig fra disse, hvis man vil undgå misfarvninger.
  2. Rygning er også en stor synder. Det er noget, de fleste rygere er klar over, men ikke tænker over til hverdag, da misfarvninger kommer over længere tid, og man derfor ikke ser det med det samme. På et tidspunkt vil man dog tydeligt kunne se misfarvningerne efter nikotinen, og når den dag kommer, bliver de fleste kede af det, og bliver desperate efter at finde en løsning på problemet. Her kan man vælge at få foretaget en professionel og blændende afblegning af sine tænder for at komme problemet til livs. Men uanset hvordan man vender og drejer det, så er rygning ikke godt for tænderne.
  3. Det lyder banalt, men ved at sørge for en god tandbørsterutine, og ved at bruge den rette tandpasta og tandbørste, kan man også komme de fleste misfarvninger i forkøbet. Hvis man gør sig meget i de ovenstående ting, vil misfarvningerne stadig komme af sig selv med tiden, men man kan holde processen på standby ved at børste tænder med den rigtige tandpasta.

Disse tre ting er noget, man selv kan gøre noget ved, eller ændre på, i hjemmet og hverdagen. Derudover kan man med jævne mellemrum også booke tid hos en kyndig og kompetent tandlæge på Østerbro til at foretage hyppige tandrensninger med pimpsten og fluor. På denne måde holder man også misfarvningerne nede, og måske endda undgår dem helt, samtidig med at man sikre sig, at der ikke opstår sygdomme i nogle af tænderne.

 

Svaneklinikken

Østerbrogade 148

2100 København Ø

39 29 47 41